Altay Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Altay özellikle son dönemde adını sıkça duysak da kısa denilemeyecek kadar bir süredir müzik piyasasında olan bir sanatçıdır. Peki, Altay kimdir? Altay Rizeli yedi çocuklu bir ailede doğmuştur. Altay Rize’de doğmuş olsa da henüz iki aylıkken ailesinin İstanbul’a taşınması sebebiyle orada büyümüştür. Altay’ın soy ismi Biberdir. Sanatçı 1970 yılında doğmuştur. Sanatçının ailesi politika ile iç içe olan bir ailedir. Altay ilk ve orta öğrenimini Zeytinburnu İstanbul’da tamamlamıştır. Sanatçı lise hayatını İstanbul Zeytinburnu Meslek Lisesi elektrik bölümünde tamamlamıştır. Sanatçı Sanat hayatı ile adım atmadan önce Atay pek çok alanda denemeler ve karar değişikliği yapmıştır.

 

Sanatçılık Kariyeri Nasıl Başlamıştır?

Sanatçı Altay’ın sanat kariyerine ilk adımı üniversite yıllarında yapmış olduğu karar değişiklikleri sonucunda olmuştur. Liseden sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi Makineleri Mühendisliğini kazanan sanatçı bu bölüme gitmeme kararı almıştır. Ardından tekrar başka bir bölüm kazanmak için sınava giren Altay Karadeniz Teknik Üniversitesi Matematik bölümünü kazanmıştır. Bu bölümle üniversite hayatına başlayan sanatçı asıl istediğinin bu bölüm olmadığını anlayınca Matematik bölümünü yarıda bırakarak konsevatuvar eğitimi almıştır.  Bu eğitimini tamamlayan Altay Kütahya’da kısa dönem askerlik yapmıştır. Daha sonra sanat hayatına ağırlık vermiş ve böylece ünlü bir sanatçı olma yolunda emin ve kuvvetli adımlar atmaya başlamıştır.

 

Gece Kulüpleri İle Başlayan Sanat Hayatı

Altay sanat hayatına ilk önce gece kulüplerinde şarkı söyleyerek başlamıştır. Beste yapma konusundaki yeteneği ile pek çok besteye imza atan sanatçı bu bestelerini sanatçı arkadaşlarına vererek de müzik dünyasına adım adam yaklaşmıştır. Altay ilk başta ‘Var ya ‘ adlı bestesi ile adından söz ettirmiştir. Sanatçı 2000 yılında ise ‘Yok ya’ adlı ilk albümünü müzikseverlerin beğenisine sundu.  Altay 2001 yılında ‘’ Yolcu Yolunda Gerek’’ , 2003 yılında ‘’ seninle’’, 2004 yılında ‘’Anadolu’dan Rüyaya’’ 2006 yılında ise ‘’Öyle Olsun’’ albümlerini çıkarmıştır.  Sanatçı albüm çalışmalarına 20017 yılında da hız kesmeden devam etmiştir. Altay 2007 yılında ‘’ Zor Bulursun’’, 2009 yılında ‘’ San Bayılıyorum’’, 2010 yılında ise ‘’ Şekil A ‘’ albümlerini müzikseverlerin beğenisine sunmuştur. Altay 2011 yılında ‘’ Elma’’ 2013 yılında ise ‘’ Berduş ‘’ isimli albümleri piyasaya sunmuştur.

 

Altay’ın Özel Hayatı

Altay müzik hayatının çalışkan ve başarılı sanatçıları arasındadır. Neredeyse yaşamının tamamında İstanbul’da yaşayan sanatçı sanat hayatına da bu şehirde adım atmıştır. Sanatçının bütün ailesi de İstanbul’da yaşamaktadır. Altay evliliğini de İstanbul’da yapmıştır. Altay’ın 2004 yılında Serap Karaata yapmış olduğu evlilik sona ermiştir. Bu evliliğinin ardından bir süre sonra Altay Gülsüm Biber ile evlenmiştir. Altay’ın yapmış olduğu bu evlilikten bir kızı vardır. Altay’ın 2013 yılında çıkan ve ustalık eseri diye tanımladığı ‘’Berduş’’ albümümde ‘’canım’’ isimli bir şarkı bulunmaktadır. Sanatçı bu şarkı ile çıkış yapmıştır.
 

Altay bu şarkının sözlerini sevgili eşine yazdığını ve doğum gününde kendisine hediye ettiğini söylemiştir.  Altay eşine aşık ve evladına düşkün bir baba olarak sanat hayatında da evliliğinde de zirveye ulaştığı yıllarını yaşamaktadır.  Sanatçı müziğe olan ilgisinin ağabeyine alınan bir sazla başladığını birçok yerde anlatmıştır. Sanatçı Altay her dönemde gerek besteleri gerek albümleri gerek şarkıları ile çokça adından söz ettirmiştir. Tüm özel gecelerin, programların aranan ismi Altay enerjisi ile de dinleyenleri büyüleyen bir sanatçıdır. Altay’ın her çıkardığı albüm belli başarıya ulaşmıştır. Ama özellikle son dönemlerde çıkardığı albüm ve şarkılarla kendisinin de dediği gibi ustalık dönemidir ve çok başarılı olmuştur.

Altay Hakkında