Yusuf Harputlu Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Müzik ve sanat dünyasına baktığımızda şarkıları ünlenen sanatçıların hayatı nereli oldukları özel hayatı ve kariyer hayatı gibi konular çok sık araştırılıp soruşturulmaktadır.  Gündemdeki haberleri nedeni ile   hayatı sürekli araştırılan Yusuf Harputlu Kürt kökenli bir Türk sanatçısıdır. Eserleri genellikle arabesk ve Türk halk müziğidir.  2006 yılında Yenilmedim adlı eseri ile adını duyuran Yusuf Harputlu hakkında bilmek istediklerinizi bu yazıdan öğrenebilirsiniz.

 

 Yusuf Harputlu Kimdir?

Türk halk müziğini popüler isimlerinden birisi olan Yusuf Harputlu 1 Ocak 1981 yılında E3zazığ’da dünyaya gelmiştir. Müziğe 11yailarında falan ilgi duyan ünlü sanatçı da birçok sanatçı gibi maddi imkânsızlıklar nedeni ile lise ve üniversite eğitimini alamadı. 6 çocuğu olan bir ailenin çocuğu olan Yusuf Harputlunun 3 kız ve 2 tane de erkek kardeşi bulunmaktadır. Ünü sanatçı erkek kardeşleri arasında en küçük olanıdır.

 

Yusuf Harputlu Aslen Nereli?

Yusuf Harputlu Elazığ’da dünyaya gelse de ünlü sanatçı aslen Diyarbakırlıdır. Şu anda 39 yaşında olan ünlü sanatçı kariyerinde de oldukça başarılı bir konumda olup her geçen gün kendini daha da ileriye götürme çabası içerisindedir. Çocuk yaşlarda müziğe ilgi duyan Harputlu’ya bu konuda   en büyük desteği ağabeyi vermiştir.  Ünlü sanatçıyı ilk keşfeden ise Mustafa Topaloğlu olmuştur.

 

Eğitim- öğretim Hayatı

Aslına bakarsanız ünlü sanatçı da diğer bazı sanatçılar gibi yokluktan gelmiş bir kişidir. Yoksul bir ailenin çocuğu olan Harputlu ilk ve ortaokulu okuyabilmiştir. Adana Karacaoğlan ilkokulunda eğitim hayatına başlayan ünlü sanatçı ise Ömer Refika Halıcılar Ortaokulunu da bitirdikten sonra eğitim hayatına noktayı koyarak bitirmiştir. Yaklaşık 3 ile 4 yıl kadar müzik eğitiminde kendini geliştirip yetiştirmeye çalışmıştır.

 

Yusuf Harputlu Kariyer

Ortaokulunu bitirdikten sonra yaklaşık3 ile 4 yıl kadar kendini müzik alanında geliştirip yetiştirmeye çalışan sanatçı abisinin desteği ile de demo kaseti çıkarmıştır.  Müzik alanındaki çalışmalarında her zaman destekçi olan abisi sanatçının demo kasetini alıp İstanbul’un yolunu tutar.  İlk olarak Mustafa Topaloğlu’na kesiti dinletir. Topaloğlu ise Harputlu’nun sesini ve kasetini dinleyip beğenir ve İstanbul’a gelmesini söyler İstanbul’a gelen Yusuf Harputlu bir süre Mustafa Topaloğlu’nun misafiri olur sanatçı için kaset çalışmaları başlanır. Bu şekilde müzik hayatı giriş yapan Harputlu ilk olarak Hilmi Topaloğlu’nun oğlunu sünnet düğünü organizasyonunda sahneye çıkarak havar isimli eseri okur. Hemen ertesi gün ise Prestij müzik ile anlaşarak çalışmalarına başlar.  

 

 Yusuf Harputlu Evli mi?

 Aslında internet üzerine ünlü sanatçının geçmişe dair özel hayatı ile ilgili pek net bir bilgi bulunmamaktadır. Evli olan ünlü sanatçının çocuğu yoktur. Son dönemde magazin dünyasında çok fazla görünmen bir sanatçıdır.  Bundan iki yıl önce Alışveriş merkezinde adı kavgaya geçen ünlü sanatçı şu anda İstanbul’da yaşamaktadır.

 

 Yusuf Harputlu Albüm ve Türküleri

Mustafa Topaloğlu’nun keşfetmesi ve Hilmi Topaloğlu’nun desteği ile ilk albümü çıkaran Yusuf Harputlu ilk olarak 2006 yılında esini ve adını tüm dünyaya duyurdu. Sanatçının ilk parçası Ormancı’dur ve bu parça ile çok kısa sürede sevenlerinin dikkatini çeken ünlü sanatçı çok kısa sürede iyi bir çıkış yaparak, Zamanı Geldi, bugüne Kadar Yenilmedim, Ahu can, sen gidersen ve le-le eslerinin çıkartarak hayranları ile buluşturdu. Ayrıca le- le adlı parçaya da klip çeken sanatçı damla TV televizyon kanalında Yusuf Harputlu Show isimli eğlence programına da sunuculuk yapmıştır. 2018 yılında eşi ile gittiği alışveriş merkezinde kavgaya karıştığı söylenen sanatçı en son eserini 2018 yılında çıkarmıştır.

Yusuf Harputlu Hakkında